Hesap Oluştur

Şifremi Unuttum?

Bozuk Amortisörün Otomobil Üzerindeki Etkileri

Direksiyon sertleşir

Amortisör ve helezonları kontrol edilir ve gerekiyorsa değiştirilir. Otomobilin süspansiyon sisteminin yerine oturması ( alışması) için biraz yol yapılır. 

Frenler zayıflar

Aşınan amortisör otomobilin fren mesafesini uzatır. 80/km/s hızda kuru ve düzgün olmayan yolda fren mesafesi yaklaşık 2,6 metre artar. 50/km /s hızda virajda fren mesafesi yaklaşık 2,3 metre artar.bu da neredeyse bir araç boyu mesafe yani emniyetli bir duruşla bir kaza arasındaki farktır.

Süspansiyon yumuşar

Amortisör veya helezonlar kontrol ettirilir, gerekirse yenilenir, yol tutuş zayıflar. Ani manevralar sırasında iyi bir amortisör daha iyi kontrol sağlar.Amortisörleri yüzde 50 aşınmış bir aracın virajdaki maksimum hız düşer. Islak zeminde kayar. Yüzeyi 6 mm suyla kaplı bir yolda amortisörleri yüzde 50 aşınmış önden çekişli bir araç amortisörleri yeni olan bir araca göre yüzde 10 daha düşük hızda kaymaya başlar .Amortisörler mutlaka çifter çifter yada dördü birden değiştirilir Ön amortisörler değiştirildikten sonra daima aracın geometrik ayarları ( ön / arka takım ayarı ) yaptırılır.

TOP

bozuk-amortisorun-otomobil-uzerindeki-etkileri